HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

FÉNYKÉPEK

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK

MÁRCIUS 15.

MARCIUS15

Click...

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

NÉVNAP

2019. március 19. Kedd
József, Bánk, Józsa
 
A Nap kel 05:25-kor,
nyugszik 17:25-kor.
 
Holnap Klaudia, Alexa napja lesz.

Székelyek Menetelése

SCHENGEN II.

HÍRLEVÉL

Poian-2012.pdf

Európa a Polgárokért

Facebook Like Box

Mi történt 2014-ben?

Idénre is maradt tennivaló bőven 

Páll Endre polgármesterrel a tavalyi befektetésekről, megvalósításokról, valamint az idei tervekről beszélgettünk.

Az elöljáró elmondta, központi fűtést szereltek be a kultúrotthonba, ahol eddig csempekályhával fűtötték a termet. Ugyanitt kicserélték a villanyhálózatot is. Ezt fele-fele arányba önerőből, illetve a megyei tanácstól kapott pénzből finanszírozták. Idén további belső javításokat végeznének az épületben.

Polyánban és Bélafalván is bővítették a közvilágítást, a két település utcáin több tonnányi kavicsot szórtak szét, valamint a mezei utakat is elegyengették. Elkezdték a sportöltöző épületének felújítását, a munkával tervek szerint idén áprilisban végeznének. Tavaly 147 ezer lejt osztottak szét a faluban működő civil szervezeteknek, a pénzhez pályázás útján lehetett hozzájutni. Az önkormányzat vásárolt egy 5000 literes ciszternát, amelyet szükség esetén tűzoltásnál is használhatnak, mivel nincs tűzoltóállomás a faluban, emellett hóekét és kaszálógépet is beszereztek. Az iskola épületét leszigetelték és lefestették, valamint új kazánház biztosítja az intézmény fűtését. Vízátereszeket építettek ki a falu néhány utcájában. Az egykori termelőszövetkezeti istállót felújítanák, garázzsá alakítanák át, a tervek elkészítésével már megbíztak egy szakembert.

Nem sikerült befejezni az önkormányzat udvarának területrendezését, ugyanis késő ősszel kaptak rá engedélyt. Elmaradt a Csere-patakának szabályozása, hiszen egyes területek telekkönyvi viszonya nem tisztázott. Decemberben írták alá a szerződést a Felszeg utca leaszfaltozására, mihelyt az időjárás engedi, európai uniós támogatással 435 méter hosszúságú szakaszt újítanak fel. 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma