HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

FÉNYKÉPEK

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK

MÁRCIUS 15.

MARCIUS15

Click...

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

NÉVNAP

2019. március 19. Kedd
József, Bánk, Józsa
 
A Nap kel 05:25-kor,
nyugszik 17:25-kor.
 
Holnap Klaudia, Alexa napja lesz.

Székelyek Menetelése

SCHENGEN II.

HÍRLEVÉL

Poian-2012.pdf

Európa a Polgárokért

Facebook Like Box

KÉZDISZENTKERESZT a háromszéki medencének a Bodok- és Ojtozi-hegység vonulatai által közrezárt északi részén a Perkő-hegység keleti oldalán található, Kézdivásárhelytől 9 km-re, a Kézdivásárhely-Esztelnek-Lemhény út mentén. Területe ősidők óta lakott. A Telek-pataknál és a Kerekhegynél 6- 9. századi szláv település nyomaira bukkantak.

KEZDISZENTKERESZT - POIAN_00.jpgKEZDISZENTKERESZT - POIAN_01.jpgKEZDISZENTKERESZT - POIAN_04.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_05.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_06.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_07.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_08.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_09.JPGkezdiszentkereszt- poian_1.jpgkezdiszentkereszt- poian_3.jpgkezdiszentkereszt- poian_4.jpgKEZDISZENTKERESZT - POIAN_12.jpg

A falu valószínűleg a Kiskászon felett a Szentjános tövében alakult ki, ahol egy kápolna alapjai is láthatók, majd alább a Perkőhöz tartozó Bolygó nevű helyre települt, végül mai helyére költözött. A falunak már 1332-ben is volt temploma, melynek helye nem ismert. 1562-ben a falu szabad lakóit egy felkelésben való részvétel miatt jobbágysággal büntették. 1910-ben 1730 lakosa volt.

SZENTKERESZTKLIKK

A fenti képre klikkelve lépjen be a galériába!

 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma