HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

FÉNYKÉPEK

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK

MÁRCIUS 15.

MARCIUS15

Click...

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

NÉVNAP

2019. február 15. Péntek
Kolos, Georgina, Gina
 
A Nap kel 06:07-kor,
nyugszik 16:55-kor.
 
Holnap Julianna, Lilla napja lesz.

Székelyek Menetelése

SCHENGEN II.

HÍRLEVÉL

Poian-2012.pdf

Európa a Polgárokért

Facebook Like Box

Pünkösdi búcsún vettek részt

 Szoros testvértelepülési kapcsolat 

image
Polyániak a pilisszántói búcsún
Június 6–8. között a magyarországi Pilisszentkereszten járt egy 16 fős kézdiszentkereszti küldöttség. Három napot töltöttek a testvértelepülésen, a kiutazás fő célja a nagy hagyománnyal rendelkező pilisszántói búcsún való részvétel volt, amelyet minden évben a csíksomlyói búcsúval egy időben tartanak.

A kirándulás alkalmával Páll Endre polgármester és felesége, Páll Zita a testvértelepülésen tette le a magyar állampolgársági esküt – ehhez Lendvai József ottani polgármester ragaszkodott, aki minden előkészületet megtett a pilisszántói Mária-kápolnánál az ünnepélyes ceremónia lebonyolításához. Lendvai kifejtette, szeretné, ha minél több háromszéki ember tenné le az állampolgársági esküt Pilisszentkereszten. Másnap az egész küldöttség szimbolikusan ismét esküt tett Budapesten, a Magyar Parlamentben, a Szent Korona előtt.

A két település küldöttsége legközelebb augusztusban találkozik, amikor a pilisszentkeresztiek viszonozzák a látogatást, és részt vesznek a perkői Szent István-búcsún. 
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma