Szüreti mulatság Kézdiszentkereszt községben

 2013. október 26-án a szüret végét ünnepelte meg a kézdiszentkereszti Tisztás és Tisztáska Néptáncegyüttes.

Ebből az alkalomból lovas, szekeres toborzással hívták a község lakosságát az este nyolc órakor kezdődő szüreti bálra, amelyre a Bélafalvi Kultúrházban került  sor.

Mivel gyönyörű, napsütéses idő volt, az együttes apraja-nagyja     helyi népviseletbe öltözve vehetett részt a felvonuláson.

A hegedű, brácsa és bőgő isteni hangulatot teremtett a felvonulók számára, mivel egyik népdal után a másikra zendített rá Veress Hunor prímás és bandája. A Tisztáska  a Tisztás Néptáncegyüttes utánpótlás csoportja felcsíki táncokkal szórakoztatta a közönséget minden megálló helyen Kézdiszentkereszt és Bélafalva területén.

 

Szívélyes fogadtatásba részesítették őket a fiatalok szülei mindkét faluban, valamint a Szép Emlékek Nyugdíjas Egyesület, akik friss lángossal, kaláccsal, borral, teával kedveskedtek a hagyományőrzőknek.

Este az őszi pompába öltöztetett bálteremben a csőszlegények és leányok küküllőmenti táncokat mutattak be, szegényest, pontozót, valamint lassú- és gyorscsárdást.

Testvértelepülősünkről a községbe érkezett vendégeink is részt vettek a bálon, akik a székelyek nagy menetelésére érkeztek Lendvai József polgármester vezetésével. Az esemény vendégeként jelen volt a község polgármestere Páll Endre is.

A hangulat rendkívűl jó volt, a csőszök vigyázták a szőlőt, a „tolvajok” lopták, és a mulatni vágyók reggelig táncolhattak a PARTY SZERVIZ (Baksa Barna, Bán Botond, Kocsis Róbert és Veres Hunor) zenekar társaságában.
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma