HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

FOTOGRAFII

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

ZILELE SATULUI

MÁRCIUS 15.

MARCIUS15

Click...

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

NÉVNAP

2019. március 19. Kedd
József, Bánk, Józsa
 
A Nap kel 05:25-kor,
nyugszik 17:25-kor.
 
Holnap Klaudia, Alexa napja lesz.

Székelyek Menetelése

SCHENGEN II.

BULETIN INFO 2017

2017Poian-2012.pdf

BULETIN INFO 2016

2016Poian-2012.pdf

Európa a Polgárokért

Facebook Like Box

BINE AŢI VENIT PE PAGINA OFICIALĂ A COMUNEI POIAN

Comuna Poian este situată în Podişul Transilvaniei, în nord-estul judeţului Covasna, la poalele munţilor Bodoc şi Oituz, la nord-est se învecinează cu jud. Bacău, iar la sud Râul Negru şi la vest se învecinează cu municipiul Tg. Secuiesc. Primele documente despre atestarea localitatii Poian sunt din anul 1332, iar în registrul papal din anul 1567 când satul Poian apare cu 39 de porţi, ajungând până în anul 1702 la 137 familii. Satul Belani datează în documentele papale din anul 1536-1537 cu 20 de porţi, în 1703 locuind 55 de familii.

KEZDISZENTKERESZT - POIAN_00.jpgKEZDISZENTKERESZT - POIAN_01.jpgKEZDISZENTKERESZT - POIAN_04.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_05.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_06.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_07.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_08.JPGKEZDISZENTKERESZT - POIAN_09.JPGkezdiszentkereszt- poian_1.jpgkezdiszentkereszt- poian_3.jpgkezdiszentkereszt- poian_4.jpgKEZDISZENTKERESZT - POIAN_12.jpg

Istorie așezământ Teritoriul este populat din vremuri străbune. În valea Telek si la Muntele rotund s-au gasit artefacte din sec. 6- 9 indicând un așezământ slavic. Satul în sine, cu mare posibilitate s-a format deasupra casinului mic la poalele varfului Sf. Ion, unde se mai poat vedea fundațiile unei căpâlne. Cu timpul satul s-a mutat la poalele muntelui Perkő, în locul numit Bolygó, iar pe urmă la locul actual. Satul Poian avea o biserica in anul 1332, a carui loc nu se cunoaște. În anul 1562, în urma participării sătenilor într-o revoltă, au fost pedepsiți cu retrogradarea lor la iobăgime. În anul 1910 satul avea 1730 locuitori.

Doriţi să aveti parte de amintiri plăcute? Vizitaţi comuna Poian, si bucuraţi-vă de ospitalitate secuiască și tot ceea ce mica aşezare secuiască le oferă oaspeţilor. Satul Poian împreună cu Belani alcătuiesc Comuna Poian care la rândul lui este un sat tipic unguresc. Nenumărate vestigii preistorice au fost aduse la suprafață indicând un fost așezământ slav.

 

Potrivit tradiției, acesta este un sat "migrator". Satul (Inițial numindu-se Sfântul Ion) se afla intr-unul din numeroasele văi secundare a Casinului. În timpul contropirii tătărești, puţinii locuitori rămași, au colonizat locul numit Bolygó, dar din cauza că solul nu era roditor, s-au mutat la locația actuală a satului.

SZENTKERESZTKLIKK
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma