HungarianMagyarRomanianRoEnglish (UK)

FÉNYKÉPEK

GHID EXPLICATIV Pentru elaborarea și implementarea unitară a procedurii de sistem privind comunicarea din oficiu a informațiilor de interes public în format standardizat și deschis și asigurarea transparenței decizionale (.pdf/.doc)

 PROCEDURĂ DE SISTEM (.pdf/.doc)

sisopp

FALUNAPOK

MÁRCIUS 15.

MARCIUS15

Click...

 

INFO

Numarul unic pentru

apeluri de urgenta este 112

112

 

NÉVNAP

2019. március 19. Kedd
József, Bánk, Józsa
 
A Nap kel 05:25-kor,
nyugszik 17:25-kor.
 
Holnap Klaudia, Alexa napja lesz.

Székelyek Menetelése

SCHENGEN II.

HÍRLEVÉL

Poian-2012.pdf

Európa a Polgárokért

Facebook Like Box

Rövid hírek

Mozgalmas iskolai élet
A Tréfán Leonárd Általános Iskolában január 17-én tartották a szülők bálját. Idén paródiát adtak elő, Zumbáznak az anyukák címmel. 

Ügyes kis focisták
Bereckben tartották a körzeti minifoci-bajnokságot, ahol négy falu általános iskolás csapata mérkőzött meg egymással. Az első helyen a kézdiszentkereszti Tréfán Leonárd Általános Iskola csapata végzett, így ők mennek tovább a február 15-én, Torján megrendezendő megyei szakaszra. A győztes csapat 6–8. osztályos tagjai: Tuzson Alpár, Szalló Zsolt, Daragus Alpár, Jánó Szilamér, Gáspár Ferenc, László István, Turóczi István, Orbán Olivér, Bandi Barnabás, Boldizsár Attila, Tuzson Norbert. Edzőjük, felkészítő tanáruk Szigeti Attila. 

Új tanárok az iskolában
A folyó tanévben a Tréfán Leonárd-iskolában három új pedagógus tanít: Orbán Beke Árpád fizika-kémia, Bertalan Attila vallás és Megyaszai László Attila zene szakos tanár. 


Tréfán Leonárd-emlékplakett
Az intézmény pedagógusai kezdeményezésére emlék­plakettet állíttatnának a falu híres szülöttje tiszteletére. Idén lesz öt éve, hogy a községi iskola felvette a Tréfán Leonárd nevet, és ugyancsak idén emlékeznek meg a névadó halálának 140. évfordulójáról. Az emlékjelt a tanintézmény homlokzatán helyeznék el.
Tréfán Leonárd 1875-ben született Kézdiszentkereszten, és 1945-ben halt meg Kolozsváron. Erdélyi magyar ferencrendi szerzetes, római katolikus egyházi író, elbeszélő volt. Középiskoláit Kézdivásárhelyen végezte, majd 1891-ben belépett a Szent Ferenc-rendbe. Teológiai tanulmányait Esztelneken és Vajdahunyadon végezte. Szervező munkát fejtett ki a katolikus sajtó megteremtése körül. Alapítója és szerkesztője volt számos egyházi lapnak. 1906-ban Kolozsváron megalapította a Szent Bonaventura nyomdát és könyvkiadót. Tréfán Leonárd a kolozsvári Házsongárdi temetőben nyugszik, idei tervek között az is szerepel, hogy az iskola pedagógusainak és diákjainak egy csapata sírját felkeresse.
Creative Web Solutions
All Rights Reserved

 

Partnerünk: erdely.ma