Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kézdiszentkereszt nyerte a focikupát

Kézdiszentkereszt nyerte a focikupát

A kézdiszentkereszti Trefán Leonárd Általános Iskola sikerével zárult a Csíkkarcfalván megrendezett Buzánszky Jenő Erdélyi Focikupa. A 4–5. osztályosok mezőnyében bizonyultak a legjobbnak, először diadalmaskodott háromszéki csapat ezen a tornán. Sikerükkel indulhatnak a budapesti Gyermeknapi Focikupán, ahol a Kárpát-medence más csapataival mérhetik össze tudásukat.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Kurutty Oktatási és Művelődési Társaság és a vendéglátó Csíkkarcfalva által szervezett tornán a csoportmérkőzések után következett a középdöntő, az innen továbbjutó három csapat pedig körmérkőzéseken döntötte el a végső sorrendet. Eredményeik: 3–0 Kápolnással (gólszerzők: Rákosi 2, Gergely), 1–0 Csíkszentdomokossal (László-Antal), 3–1 Gyergyószentmiklóssal (Rákosi, Gergely 2). A középdöntőben: 1–1 (Gergely), majd 2–1 Csíkkarcfalvával hétméteresekkel (Tuzson, Kelemen). A végső sorrendért előbb Rákosi góljaival 2–0-ra verték Csíkszeredát, majd Gergely eredményességének köszönhetően 2–1-re Csíkszentdomokost, ezzel elhódítva a vándorserleget, Rákosi Botond pedig elnyerte a legjobb játékosnak járó díjat.

A keret: Gáspár Zalán, László-Antal Zsombor, Tuzson Norbert, Gergely Alpár, György Tamás, Kelemen Botond, Rákosi Botond, Demeter Ervin, Szöllősi Roland, Zonda Henrik-Attila. A lemhényi előselejtezőn részt vett: Fekete Dávid, Tóth Roland. Edző: Szigeti Attila tornatanár.

Search

Language